Alternatieven voor preventief fouilleren

Voor tijdschrift OneWorld schreef ik een artikel over effectieve maatregelen tegen wapengeweld. Aanleiding voor het artikel is dat de gemeente Amsterdam afgelopen zomer besloot een proef te gaan doen met preventief fouilleren. Met de keuze voor preventief fouilleren lijkt Amsterdam – in navolging van Rotterdam – te kiezen voor een ‘harde’ aanpak. Maar het is weinig effectief en er zijn ethische bezwaren. In dit artikel bespreek ik welke maatregelen wel effectief zijn om wapengeweld te voorkomen die ook allerminst ‘soft’ zijn te noemen.

Lees het artikel op de site van OneWorld.

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s