Protest tegen sloop Vogelbuurt

Op Vers Beton schreef ik over de sloopplannen voor de Vogelbuurt in Carnisse, Charlois. De gemeente kondigde in september aan om 342 portiekwoningen te vervangen door 42 eengezinswoningen en 118 grotere appartementen. De nieuwe woningen krijgen een prijs in het met het midden en hogere segment, wat betekent dat de woningen voor de meeste huidige bewoners te duur zullen worden. En dus protesteren de bewoners. Lees hier het artikel op Vers Beton.

In december stemde de gemeenteraad tegen sloop van woningen in de Fazantstraat en omliggende straten. Het is de eerste keer dat sloopplannen zijn tegengehouden. Sommigen zien daarin een kentering van het Rotterdamse beleid, maar ik heb mijn twijfels (klik op de datum in de tweet voor het hele draadje).

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s